Meniu

Rimvydas Laužikas, Liutauras Čeprackas, Jarosław Dumanowski, Arvydas Pacevičius

Oginskių dvaro virtuvėje

Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos UNESCO nacionalinių komisijų teikimu 2015 metais pasaulyje buvo minimas žymaus kultūros veikėjo ir politiko Mykolo Kleopo Oginskio gimimo 250 metų jubiliejus. Ši knyga – vienas iš šiam jubiliejui skirtų leidinių, teikiamas ne tiek istorijos ar gastronomijos profesionalams, kiek platesniam skaitytojų ratui. Knygoje populiariai, XVII–XIX amžių Abiejų Tautų Respublikos gastronomijos kontekste atskleidžiama Mykolo Kleopo Oginskio asmenybė, kasdieninis gyvenimas XVIII–XIX a. Oginskių dvaruose, Oginskių giminės atstovų bei kitų to paties laikotarpio didikų gastronominės tradicijos fragmentai. Greta istorinio pobūdžio tekstų pateikiami šiems laikams adaptuoti, autentiški Mykolo Kleopo Oginskio epochos receptai.

Šia knygą kūrė jungtinė Lietuvos ir Lenkijos profesionalų komanda: istorikai Rimvydas Laužikas, Arvydas Pacevičius, Jarosławas Dumanowskis ir virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. Tikimės, kad patirsite „skanių“ akimirkų kartu su Mykolu Kleopu ir kitais Oginskių giminės atstovais.

Knyga "Oginskių dvaro virtuvėje" buvo pristatyta (kartu su kitomis 34 gražiausiomis kulinarinėmis knygomis iš Lietuvos) 2016 rugpjūčio 24-28 dienomis Pekine vykusioje 23-iojoje Tarptautinėje Pekino knygų mugėje. Teminį mugės paviljoną organizavo Diplomatinės gastronomijos konferencijos organizatorius Eduard Cointreau.

Knyga laimėjo Gourmand World Cookbook Awards 2016 metų konkursą nacionalinėje Kulinarijos istorijos kategorijoje.

Fotografė Martyna Jovaišaitė
Stilistė Jolita Vaitkutė
Knygos dailininkė Silva Jankauskaitė

Visos pavaizduotos knygos ir jų elementai yra jas išleidusių leidyklų ir autorių nuosavybė. Čia pristatome jų dizainą, prie kurio kūrimo prisidėjo MB Akademikai.