E-Book

W kuchni Ogińskich

Rimvydas Laužikas, Liutauras Čeprackas, Jarosław Dumanowski, Arvydas Pacevičius

€3.90

E-book in EPUB format (for e-readers, smartphones, tablet, laptop and desktop computers).

Quantity

  • Language: Polish
  • ISBN: 978-9955-33-693-8
  • Year published: 2016
  • Format: EPUB
  • Publisher: Akademikai / Akademinė leidyba
Description

Rok 2015 został ogłoszony przez narodowe komisje UNESCO Litwy, Polski oraz Białorusi Rokiem Michała Kleofasa Ogińskiego, z okazji 250 rocznicy jego narodzin. Ta książka to jedna z publikacji wydanych z okazji tego jubileuszu. Jest adresowana nie tyle do znawców historii i gastronomii, ile do szerszego kręgu odbiorców. W interesujący sposób przedstawiono w niej osobowość Michała Kleofasa Ogińskiego w kontekście gastronomii Rzeczpospolitej Obojga Narodów XVII – XIX w., życie codzienne dworu Ogińskich w okresie XVIII – XIX w., przejawy tradycji gastronomicznych innych członków rodu Ogińskich oraz innych przedstawicieli rodów szlacheckich. Obok tekstów o charakterze historycznym zaprezentowano również zaadaptowane do czasów współczesnych autentyczne przepisy z czasów Michała Kleofasa Ogińskiego.

Nad powstaniem książki pracowała międzynarodowa grupa specjalistów z Polski i Litwy: historycy:  Rymvidas Laużikas, Arwidas Pacewiczius, Jarosław Dumanowski oraz kucharz Liutauras Czaprackas. Mamy nadzieję, że doświadczą Państwo smakowitych chwil wraz z Michałem Kleofasem Ogińskim oraz innymi przedstawicielami jego rodu.

Z języka litewskiego tłumaczył Tomasz Bożerocki

Redakcja językowa: Jarosław Dumanowski

Zdjęcia: Martyna Jovaišaitė

Korekta: Jolita Vaitkutė

Opracowanie graficzne: Silva Jankauskaitė

---

Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos UNESCO nacionalinių komisijų teikimu 2015 metais pasaulyje buvo minimas žymaus kultūros veikėjo ir politiko Mykolo Kleopo Oginskio gimimo 250 metų jubiliejus. Ši knyga – vienas iš šiam jubiliejui skirtų leidinių, teikiamas ne tiek istorijos ar gastronomijos profesionalams, kiek platesniam skaitytojų ratui. Knygoje populiariai, XVII–XIX amžių Abiejų Tautų Respublikos gastronomijos kontekste atskleidžiama Mykolo Kleopo Oginskio asmenybė, kasdieninis gyvenimas XVIII–XIX a. Oginskių dvaruose, Oginskių giminės atstovų bei kitų to paties laikotarpio didikų gastronominės tradicijos fragmentai. Greta istorinio pobūdžio tekstų pateikiami šiems laikams adaptuoti, autentiški Mykolo Kleopo Oginskio epochos receptai.

Šia knygą kūrė jungtinė Lietuvos ir Lenkijos profesionalų komanda: istorikai Rimvydas Laužikas, Arvydas Pacevičius, Jarosławas Dumanowskis ir virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. Tikimės, kad patirsite „skanių“ akimirkų kartu su Mykolu Kleopu ir kitais Oginskių giminės atstovais.

Knyga "Oginskių dvaro virtuvėje" buvo pristatyta (kartu su kitomis 34 gražiausiomis kulinarinėmis knygomis iš Lietuvos) 2016 rugpjūčio 24-28 dienomis Pekine vykusioje 23-iojoje Tarptautinėje Pekino knygų mugėje. Teminį mugės paviljoną organizavo Diplomatinės gastronomijos konferencijos organizatorius Eduard Cointreau.

Knyga laimėjo Gourmand World Cookbook Awards 2016 metų konkursą nacionalinėje Kulinarijos istorijos kategorijoje.

Fotografė Martyna Jovaišaitė

Stilistė Jolita Vaitkutė

Knygos dailininkė Silva Jankauskaitė

Laida "Ryto suktinis su Zita Kelmickaite" apie knygą "Oginskių dvaro virtuvėje" per LTV.

 

Secure payments

 

Delivery policy

 

Return policy

You might also like